Kulturgärningar i Sverige

Hem      Tillbaka

Nyheter oktober - december 2012

Den senaste infon vi har är att Elliott Murphys nya fullängdare, It Takes A Worried Man, är tänkt att släppas i månadsskiftet februari/mars. Det har talats om ett samlat releasedatum den här gången men det återstår väl att se. Så fort vi nås av mer detaljerade uppgifter delar vi dem självklart här. Vi har sagt det förr och vi säger det gärna igen: Av det vi hört av plattan så kommer den att bli riktigt grym. Gaspard Murphy har gjort ett utmärkt jobb i rollen som producent precis som han gjorde med Elliott Murphy som släpptes 2011.

Låtarna som ligger på albumet är: Worried Man Blues / Angeline / Little Big Man / Murphyland / Then You Start Crying / I Am Empty / He's Gone / Day For Night / A Little Bit More / Eternal Highway / Even Steven.

Från gång till annan ser eller hör man något som fullkomligt slår undan benen på en. Första gången jag hörde Slowman som duo tillsammans med Jakob T var just en sådan upplevelse. Foto: Sofia Blomgren

Därför är det extra roligt att kunna informera om att Slowman & Jakob T spelar på Skål vid Hornstull i Stockholm den 22:a december kl 20:00. I det avskalade formatet de kallar sitt eget kommer de att bjuda på en musikalisk resa som garanterar att gripa tag, engagera och beröra. På sin plats är också att uppmärksamma att det inte är tomten utan Stockholms Bluesförening som delar helgernas första smällkaramell.

Det precis trillade in ett mail, med utkastet till texten till pressreleasen för Elliotts kommande fullängdare. Vi frågade riktigt riktigt snällt och herr Murphy gick med på att låta oss, som första website, publicera texten. "Elliott Murphy's new album IT TAKES A WORRIED MAN will be released in February 2013 in Europe and the USA. Ten new songs and a reprise of a classic American folk song with Elliott's long-time backing band The Normandy All Stars featuring guitar virtuoso Olivier Durand. The album was recorded at Rec 'n Roll Studios in Brussels with additonal overdubs and mixing at ACME Studios in New York and produced by Elliott's son Gaspard Murphy. A concept album with stories and characters galore, IT TAKES A WORRIED MAN is perhaps Elliott's most finely produced album since his classic Just A Story From America. A great new album from a living rock 'n roll legend available soon." Mot bakgrund av det vi hört av albumet kan vi leende stryka under det ovanstående med tre-dubbla streck! Så fort vi vet mer publicerar vi det självklart här. Vi hoppas kunna lägga upp en bild av omslaget inom kort.

I början av oktober gjorde Basse Wickman en fantastisk spelning på The Big Ben i Stockholm. Nu dukar vi upp ytterligare en handfull tillfällen att se denna artist i Stockholmsområdet.

Onsdagen den 28:e november hittar vi Basse på Folkkulturcentrum i Hjorthagen, sönden den 9:e december ingår han som en del i Visafton i Cornelis Anda på anrika Etablissemanget och måndagen den 25:e februari nästa år är han tillbaka på The Big Ben för ännu en magisk helkväll helt i egen musikalisk regi.

Det är ingen överdrift att hävda att det tog sin tid men nu har det äntligen skett. Kulturgärningar i Sverige har sedan helgen sin egen offiella sida på Facebook. Är man intresserad av att följa vår verksamhet genom den kanalen ska man söka rätt på "Kulturgärningar i Sverige" och gilla sidan, så får ni fortlöpande information den vägen.

Det är med glädje vi kan informera om att Elliott Murphy är upptagen med att lägga sista handen vid sin kommande fullängdare somgår under arbetsnamnet Murphyland. Vi pratade en del med killarna om den nya plattan när de var här i slutet av oktober och de menar att den är ännu bättre än 2011 års Elliott Murphy. Tanken är att den ska släppas på andra sidan nyår och så fort vi har ett datum så meddelar vi det självklart här. Foto: Sofia Blomgren

Med tanke på att Elliott avslutade den senaste spelningen på Kägelbanan med orden "see you in April" är det nog på sin plats att vi berättar att vi jobbar som bäst på att få ihop en duo-turné med Elliott och Olivier till våren. Det är vår förhoppning att kunna publicera datum och städer inom någon vecka men redan nu kan vi avslöja att det handlar om en handfull spelningar i slutet av april och början av maj.