Kulturgärningar i Sverige

Hem      Tillbaka

Nyheter oktober - december 2009

Vi önskar alla God Jul & Gott Nytt År. Självfallet hoppas vi på många bra konserter under 2010, både i vår och andras regi. Konserter med artister vi saknat alldeles för länge och som vi äntligen får chansen att se, som Steve Forbert i november 2008. Men framför allt hoppas vi att ert 2010 blir bättre än vad 2009 var, oavsett hur bra eller dåligt det än var. Foto:Johan Vanden Borre

2009 var ett milt uttryckt stapplande första år i Kulturgärningar i Sveriges historia. Vi vågar dock påstå att 2010 redan nu, slutet av 2009, ser ut att bli ett spännande år för oss, med många nya spännande evenemang. Vi vill också göra alla uppmärksamma på att biljetterna till samtliga spelningar på Elliott Murphys soloturné nu är släppta. Länkar till biljetter hittar ni på fliken Kommande evenemang. Vi håller på för fullt med att boka ytterligare spelningar för såväl Slowman Band som Elliott Murphy så håll koll på fliken regelbundet.

Onsdagen 4 december gjorde vi vårt första utskick av vårt nyhetsbrev med det nya verktyget, Mad Mimi, som ger oss möjligheter att få till lite snyggare och proffsigare utskick. Verktyget innehåller också en statistikfunktion som visar hur många som läst vårt nyhetsbrev, vilka det inte kommit fram till samt hur många som skickat det vidare med hjälp av Mad Mimis forward-funktion, som finns längst ner i meddelandet. Vi har kunnat konstatera att det är en hel del av er som står på vår sändlista som inte läst den senaste mailen. Vet ni att ni står på sändlistan, men inte fått något utskick de senaste dagarna, kolla i foldern för skräppost. För att undvika att våra utskick hamnar spam-filtret, lägg till epost-adressen anders[AT]kulturgarningar[PUNKT]se i adressboken i er mailklient, så ska det inte vara några problem i framtiden. Om någon får våra utskick som inte vill ha det, meddela oss så tar vi bort er från sändlistan omgående. Om någon av er inte får nyhetsbrevet, men vill ha det, kontakta oss via adressen ovan eller kontaktformuläret under fliken Kontakt, så löser vi det å det omgåendigaste.

Vi kan nu presentera turnédatum för 2010 med både Slowman Band och Elliott Murphy. [För mer info] Så fort vi har information om när biljetterna släpps och var de finns till förköp kompletterar vi fliken Kommande evenemang med de uppgifterna. Fler spelningar med Slowman Band är på gång redan till våren, så håll utkik med jämna mellanrum. Foto: Bengt Alm

Elliott Murphys Alive in Paris släpps även i Sverige! Enligt Bengans, CDON och Ginza släpps titeln den 13:e november och kostar runt 200 SEK. Med tanke på det katalognummer som anges på de här tre webshopparna, förefaller det som att det handlar om den tyska versionen på Blue Rose. Om uppgifterna är korrekta sköts distributionen den här gången av Border i Göteborg.

Vi har tidigare skrivit om Elliotts spelningar på New Morning i Paris. Mer hemmaplan än så blir det inte, då han bor 500 meter eller så från klubben. De här spelningarna brukar alltid vara riktigt bra, fyllda av energi och vara ganska känslosamma affärer. Även om de här konserterna inte blir lika långa som de på Spirit of 66 i Verviers i Belgien är en spelning med Elliott på New Morning något man vill uppleva åtminstone en gång om man gillar herr Murphy. Vi har precis fått reda på att nästa år spelar han tillsammans med The Normandy All Stars där den 27:e mars. Foto: Helena Hjelm

Elliott Murphys nya live Alive In Paris är nu släppt i stora delar av Europa. Förvisso har den redan bjudits ut på eBay till mer eller fantasifulla priser, men den finns att köpa till via ett flertal webshoppar. Förutom via Elliotts egen hemsida, går den att skaffa i Tyskland via Blue Rose Records hemsida. Ni hittar den även på såväl Tyska som Franska Amazon. FNACs webshop i Frankrike har haft den uppe till försäljning sedan de började ta emot förhandsbeställningar i mitten av september. I skrivande stund har vi ingen information alls om när, eller ens om, den släpps i Sverige. Elliotts första live DVD, Twelfth Night från 2004, är Out-Of-Print sedan en tid tillbaka. Bommade man den bör man absolut se till att plocka upp ett ex av Alive In Paris som består av 1 CD med 12 låtar och 1 DVD med 18 spår inspelade den 26:e september 2008.

CD:n innehåller 12 låtar: Crepescule / Sonny / Green River / Pneumonia Alley / Ophelia / Canaries In The Mind / You Never Know What You're In For / Last Of The Rock Stars / On Elvis Presley's Birthday / A Touch Of Kindness / And General Robert E. Lee / Diamonds By The Yard. På DVD:n ligger, förutom de spår som finns på CD:n, även Black Crow / Razzmatazz / Doctor Of Mercy / L.A. Woman samt Come On LouAnn.