Kulturgärningar i Sverige

Hem      Tillbaka

Nyheter juli - september 2009

Alive In Paris med Elliott Murphy har gått in i det sista produktionsstadiet. Tyvärr verkar det dock som om den blivit aningen lite mer försenad. Det releasedatum som bland annat återfinns på Amazons och FNACs hemsidor i Frankrike är 5:e oktober. Releasedatum i Tyskland, enligt Blue Rose Records hemsida, är 16:e oktober. Men den som väntar på något gott!! Det är dock inte alls otroligt att den släpps innan dessa datum på Last Call Records webshop. Den information vi har nu säger att det handlar om 1 CD och 1 DVD.

CD:n innehåller 12 låtar: Crepescule / Sonny / Green River / Pneumonia Alley / Ophelia / Canaries In The Mind / You Never Know What You're In For / Last Of The Rock Stars / On Elvis Presley's Birthday / A Touch Of Kindness / And General Robert E. Lee / Diamonds By The Yard. På DVD:n ligger, förutom de spår som finns på CD:n, även Black Crow / Razzmatazz / Doctor Of Mercy / L.A. Woman samt Come On LouAnn.

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att vi numera också jobbar med Slowman Band. Vi har ju tidigare pushat lite för Slowman Band och därför är det extra kul att Kulturgärningar i Sverige kommer att fungera som bokare åt dem. Slowman Band är fantastiskt spännande band som kommer att släppa ett nytt album tidigt nästa vår. Om vi ska gå på kritiken de fick för sin första fullängdare ligger det i farans riktning att något riktigt stort håller på att hända. Vi är både glada och stolta över att vara med i det här. [ Läs mer ] Foto: Bengt Alm

Elliott Murphys svenska soloturné våren 2010 är ett stort steg närmare verklighet! Vi har fått de tänkta datumen OK:ade av Elliott och håller som bäst på att konfirmera och verifiera alla datum och spelställen med de lokala arrangörerna. Så fort allt är klart kommer spelningarna upp på Elliotts hemsida och hans myspace, och självklart även här på vår flik över kommande evenemang.

Elliott Murphy vilar minsann inte på sina lagrar. Vi har precis nåtts av informationen att den efterlängtade liven, som det pratats om ett tag nu, kommer att släppas på Last Call Records i Frankrike den 14:e september i år. Enligt de uppgifter vi har i dagsläget ska den heta Alive And Well In Paris och sägs vara en kombinerad CD- och DVD-utgåva av konserten som avslutade utställningen om Elliotts karriär i Paris i september 2008. Höjdpunkter i låtlistan är "Cool Panic" som gjordes som request för arrangören Gilles Pidard. Efter livepremiären på Katalin tidigare samma månad, gjordes "Doctor Of Mercy" för andra gången och förevigades på video som alltså kommer att finnas att tillgå direkt efter ferier och andra sommaraktiviteter. Bilden nedan är från  spelningen i fråga. Foto: Johan Vanden Borre.

Vi måste också tyvärr meddela att Elliotts kommande studioalbum har blivit försenat. I uppgifter som cirkulerat tidigare har det antytts att den nya studiodiscen skulle släppas under hösten. Den information vi fått nu säger att CD:n kommer i mars 2010. Foto: Pierre Lecomte

Vi är stolta över att kunna informera om att vi tillsammans med Elliott jobbar på en soloturné i Sverige för våren 2010. Ingenting är skrivit i sten ännu, men det ser riktigt lovande ut. Vi diskuterar fem olika datum i 4 olika städer under sista veckan i april. Vi hyser förhoppningar om att den här turnén landar fullt ut i anslutning till att Alive in Paris släpps. Tanken är att ett par av spelningarna på den här unika soloturnén ska spelas in och att Elliott senare under året släpper sina första sololive! Efter den helt fantastiska First Piano Annual Piano Show på Kägelbanan i Stockholm den 30:e maj 2009 så jobbar vi även på att få tillbaka Elliott & The Normandy All Stars under hösten 2010. Självfaller rymmer dessa planer en Second Annual Piano Show, men detta ligger så pass långt bort i tid att vi inte har några detaljer i dagsläget, men så fort saker materialiserar sig så informerar vi.

Ingenting kan vara för evigt. Nu är Elliotts besök i Sverige över för här gången. En förhållandevis kortfattad dokumentation av intryck, samtal och låtlistor, tillsammans med några av Helenas bilder, finner ni här. [ Läs mer ]