Kulturgärningar i Sverige

Hem      Tillbaka

Nyheter januari - mars 2013

Det börjar märkas att det snart bara är två månader kvar tilll Elliott Murphys & Olivier Durands vårturné i Sverige sparkar igång i Östersund. Kulturgärningar i Sveriges PR-apparat har dragit igång och Murphy ger ett antal intervjuer under våren för svensk media. Den första har publicerats i Tidningen Ljusnan i Bollnäs och finns i en onlineversion HÄR. Våra vänner på vår absoluta favoritsite på nätet, Obladoo, har också intervjuat Murphy. Den här gången var det Per Wiker som höll i taktpinnen och intervjun finns HÄR. Foto: Dany Wilmet

Elliotts nya fullängdare, It Takes A Worried Man, släpps ju i Frankrike om en dryg vecka senare i mars i Tyskland. Vi är glada att kunna meddela att den släpps den 27:e mars i Skandinavien. Den här gången handlar det om att Rootsy distribuerar den tyska versionen som ges ut av Blue Rose Records. Så från slutet på mars ska det kunna gå att köpa ITAWM även här uppe i Svedala.

Trots att ITAWM inte är släppt i Sverige än har det börjat trilla in riktigt bra recensioner av den. "Bättre än på länge" var rubriken på Per Wikers recension i Nya Wermlands Tidning när han gav den 4 av 5 i betyg. Recensionen finns HÄR. Våra vänner på IF Popgeni i Östersund har också recenserat plattan. Christer B. Jarlås sammanfattar sina intryck med orden "sammantaget är detta ett album som nog som helhet är Elliott Murphys bästa på 2000-talet." Hela recensionen finns HÄR på nätet.

Sommaren 2011 gjorde Elliott Murphy, som 62-åring, debut på Ångfartyget S/S Blidösund. Turen sålde ut i god tid innan avgång och succén var näst intill fullkomlig. Året därefter återvände Elliott för en ny spelning på Blidan och den sålde ut ännu snabbare än året innan. Om succén var näst intill given vid det första besöket så måste den beskrivas som monumental den andra gången Murphy gick till sjöss i Stockholms skärgård. Så här skrev Tom Arvidsson i sin mycket läsvärda blogg Thirsty Boots om förra sommarens kryssning: "Elliott bjöd på sig själv, berättade anekdoter, minnen och samspelade till och med med människor på passerande båtar. [...] Efter pausen blev det riktigt magiskt med starka låtar framfört med en energi som kunde driva ett helt kraftverk. [...] Och han önskade redan nu att få en kväll på Blidösund även nästa år. Det önskar vi som var där med." Foto: Sofia Blomgren

Vi kan nu avslöja att det inte blir en kväll ombord på Ångfartyget S/S Blidösund sommaren 2013. Det blir två! Den 17:e och 18:e juli gör Elliott unika solospelningar med Stockholms underbara skärgård som backdrop. Biljetterna till samtliga spelningar på Blidan släpps senare i vår. Vi vill dock påminna om att de bägge tidigare åren har Elliotts kvällar sålt slut ganska fort så vänta inte för länge med att köpa era biljetter om ni vill åka med.