Kulturgärningar i Sverige

Hem      Tillbaka

Nyheter januari - mars 2012

Kulturgärningar i Sveriges representanter har precis kommit tillbaka från Elliott Murphys numera smått legendariska födelsedagsspelningar på New Morning i Paris. Det här året var extra speciellt eftersom Kenny Margolis korsade Atlanten för att vara med de här kvällarna. Resultatet blev ett par spelningar som de som var där kommer att prata om riktigt länge. Foto: Helena Hjelm

Den gode Elliott berättade för hela publiken på New Morning att han skulle till Sverige i början av maj, och var till och med så pass noga att han pekade ut var Sverige ligger. Vi ser verkligen fram emot att Murphy och Olivier Durand kommer till Sverige igen även om vi är ganska säkra på att Elliott blandat ihop vädersträcken förra helgen i Paris.

Våra vänner i Little Green börjar äntligen få det erkännande de förtjänar. På Kulturgärningar i Sverige är vi glada, men inte på något sätt förvånade, över att deras album från 2011, Innocent Again, tillsammans med plattor av Eldkvarn, Landstrom, Baskery och Dan Hylander nominerats till Årets Svenska Americana/Rock album i Second Annual Rootsy Awards.

Vi hoppas att ni delar vår uppskattning för de här killarnas musik och hjälper till att rösta fram dem till en Rootsy Award. Ni har möjlighet att lägga er röst via den här länken fram till och med midnatt den 21:a mars. Vill ni se Little Green livs levande? Då har ni chansen den 9:e mars i Eskilstuna, dagen efter finns de i Gävle och på väg tillbaka till Göteborg hittar vi dem i Stockholm den 11:e. Mer info om gigen finns på fliken kommande evenemang.

Förberedelserna för Elliott och Oliviers besök i Sverige löper sin gilla gång. Vi har nu fått klart affischen och den kommer att lämnas till vårt favorittryckeri, TryckNu i Fruängen, till veckan.

Biljetterna till bägge spelningarna är uppe till försäljning och att döma av rapporterna jag fått säljer de bra. Om det kunnat undgå någon vill vi än en gång understryka att Slowman & Jakob T öppnar vad som inte kan beskrivas som något annat än en helkväll på anrika Etablissemanget med ett kortare akustiskt set. De kommer att stå på scen kl 20:45 och Elliott & Olivier går på kl 21:30.

Nu har vi äntligen fått klart med de första spelningarna med Elliott Murphy för 2012. Förra våren gjorde Elliott & Olivier Durand en duo-turné i Sverige som kantades av fantastiska recensioner. "Akustisk rockmagi med Murphy." (Jan-Owe Wikström, Hallands Nyheter, 5/5 2011) "Det är en lysande show Elliott Murphy dukar upp." (Per Wiker, Obladoo.se , 6/5 2011) "Elliott Murphy och Olivier Durand gav en magisk konsert på Nalen." (Kulturbloggen.com, 7/5 2011) Mot denna bakgrund är vi på Kulturgärningar i Sverige extra glada att kunna meddela att den "Dynamiska Duon" återvänder för ett par spelningar i början av maj även 2012. Foto: Sofia Blomgren

Den 12:e maj spelar Elliott & Olivier på Skebopuben i Skebobruk och dagen innan hittar vi dem på anrika Etablissemanget i Stockholm. Men det stannar inte med det: Helkvällen på Etablissemanget öppnas av Slowman & Jakob Theorell med ett kortare akustiskt set där de bjuder på Slowmans musik i dess mest avskalade form. Mer info och länkar till förköp av biljetter finns som vanligt på Kommande evenemang.

Vi har tidigare informerat om att amerikanska GB Records släppte ett par titlar med Elliott Murphy på CD i höstas. En helt ny live, Just A Story From New York, inspelad med The Normandy All Stars i december 2010, och en remasterad version av Après Le Déluge, som släpptes första gången 1987.

Det är med stor glädje som vi kan meddela att JASFNY släpps i Frankrike i början av februari. För den som inte redan uppmärksammat det finns bägge titlarna redan nu att köpa på Blue Rose Records Webshop i Tyskland.